perfecció, no graciés
emocional,  psicoterapia

PERFECCIÓ, NO GRACIES

L’altre dia, en una sessió que em vaig tractar amb kinesiologia, em va sortir, l’emoció  “perfeccionista“, ja la paraula en si, em fa que me’n encongeixi, igual que hi han frases que em creen cert rebuig, hi han paraules que també, i aquesta es una de elles.

Estic cansat de sentir a consulta la creença de moltes persones que es pensen que el seu mon gira en torn d’elles, pel fet de que els demés no fan les coses com elles creuen que s’han de fer, i son fets ben simples, com el planxar una camisa o fer una truita de patates.

Això que dic sembla banal inclòs estúpid, però se que succeeix moltes vegades al dia a dia de les persones. Argumenten amb tot tipus d’exemples i raonaments que troben, perquè se’ls hi doni la raó, i malgrat trobar-se a consulta, amb un professional, segueixen justificant aquell fet o comportament perquè se’ls hi digui que es correcte el que han fet, i si no es així i si troben que no els hi dones la rao, s’estimen mes deixar la teràpia, i seguir patint els desordres familiars i mentals, que obrir les mires i admetre, que, potser, que igual, estan equivocades, que tot es pot fer d’un altre manera, que la seva creença es l’única autentica i l’única que serveix.

Fa un anys, no molts, però si un quants, (i encara em queda un caliu dintre), jo també era d’aquests tipus de persones, no perfeccionistes, però si dels que: “això s’ha de fer així perquè es el que s’ha fet tota la vida i punt”, o be “això s’ha de fer així perquè jo ho se”, sense escoltar als altres, inclòs, exercir i exigir que l’únic que te la rao soc jo i els demés no saben del que estic parlant.

Admetre això es dur, adonar-se que el que estàs fent o dient, i voler imposar-ho, tinguis la rao o no (sempre des-de el teu punt de vista), es menys preuar als demès, i això diu el tipus de persona que ets; intransigent, egocèntric, neci, sorda, no se amb quin adjectiu descriure-ho, però, si que se que perfeccionista no ho es, senzillament es de persona que no empatitza i creu que la perfecció es ella en si mateixa, i això no existeix.

Vulguem o no, necessitem dels demès i les seves opinions, per tenir altres punts de vista, perquè no tots ho veiem igual i amb la diversitat està la riquesa i el poder assolir les metes que volem, no per ser feliços, si no, per poder gaudir d’un dia a dia amb salut i tranquil·litat.

Terapeuta kinesiológico, ayuda emocional

Abrir chat
1
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?